Kierrätyksen idea

Suomen ensimmäinen tapahtuma-alan kierrätyskauppa on avattu!

Tapahtuma-alan hiilijalanjälki on mittava. Olemme toimineet alalla yli 30 vuotta ja huoli toimialamme vaikutuksesta ympäristön tilaan on kasvanut vuosi vuodelta. Tuona aikana on tuotu markkinoille paljon sellaisia tuotteita – esimerkiksi biohajoavia kertakäyttöastioita – jotka auttavat vähentämään tapahtumien aiheuttamaa rasitusta ympäristölle. Mutta alaa leimaa edelleen kertakäyttöajattelu ja kierrätysmahdollisuuksien vähäisyys myös monella muulla sektorilla kuin pelkissä astioissa. Todella paljon on vielä tehtävissä.

Näiden ajatusten innoittamana olemme kevään 2020 aikana tehneet ekoloikan. Olemme tehostaneet jätteiden lajittelua ja etsineet uusia, toimivia ratkaisuja omasta toiminnastamme aiheutuvan hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Pyrimme vähentämään kertakäyttökulutusta mm. tarjoamalla vuokraamomme kautta sellaisia tuotteita, jotka voidaan käyttää kerta toisensa jälkeen uudelleen. Yksi esimerkki ovat vinyylimatot, joilla pystytään vähentämään yleensä kertakäyttöisten messumattojen kulutusta.

Nyt avattava Suomen ensimmäinen tapahtuma-alan kierrätyskauppa on yksi iso askel tiellämme kohti kestävämpää kehitystä.

Käynnistysvaiheessa kaupassa myydään ja lahjoitetaan Intercom Design Oy:n käytössä ollutta yrityksen nykyisessä toiminnassa tarpeettomaksi jäänyttä kalustoa ja tarpeistoa. Myynnissä on muun muassa mittava valikoima tapahtumakalusteita, -somisteita, askartelumateriaaleja ja työkaluja. Kaikki myyntiartikkelit ovat käytettyjä, jos ei toisin mainita. Ne ovat kuitenkin käyttökuntoisia ja erityisesti monet somiste-esineet ainutlaatuisia, jollaisia et kovin helposti muualta löydä.

Tutustu kaupan valikoimiin ja tarjoa siellä oleville tuotteille uusi koti!

Tarjoa tavaraa kiertoon.

Jatkossa tarjoamme osallistumismahdollisuuden myös muille tapahtuma-alan toimijoille: kaupassa voidaan myydä ja lahjoittaa kaikkien toimijoiden tapahtumista ylijäänyttä tavaraa. Idea on tarjota alan oma jakelukanava kaikille sitä tarvitseville.

Koska kaupan tavoite on saada tavara kiertämään, on kaikki myynnissä olevat tuotteet pyritty hinnoittelemaan erittäin edullisiksi. Tämän johdosta emme osta muiden toimijoiden kauppaan tarjoamaa tavaraa, vaan hoidamme myynnin ensisijaisesti provisioperiaatteella. Tavoite ei ole tehdä tuotteilla voittoa vaan ainoastaan peittää kaupan ylläpitämisestä aiheutuvat kulut. Ota yhteyttä, jos sinulla on varastossasi turhaa tavaraa, josta voisi olla vielä iloa jollekin toiselle!

X